De Danske Sprængstoffabrikker

De Danske Sprængstoffabrikker A/S, senere Det Danske Sprængstofselskab A/S, var en dansk virksomhed, grundlagt 17. marts 1917, der fremstillede sprængstoffer og detonatorer how to use meat tenderizer seasoning. Virksomheden var tilknyttet Danisco A/S.

Ved grundlæggelsen sad følgende i bestyrelsen: Frederik greve Moltke, ingeniør K.W. Nielsen og ingeniør Ancher Boye.

Senere udvidedes produktionen til at omfatte celluloselak og startpatroner til dieselmotorer. Firmaet leverede bl.a. maling til DSB og privatbaneselskaberne.

I 1973 ophørte produktionen af sprængstoffer, og i 1977 blev produktionen af lakker stoppet og rettighederne solgt. Samtidigt skiftede firmaet navn til Det Danske Sprængstofselskab A/S, der i 1997 fusionerede med Dyno Nobel og blev til Dyno Nobel Danmark A/S og siden 2009 har været Orica Denmark A/S, idet det indgik i Orica Mining Services)

Alf Cock-Clausen var firmaets arkitekt og tegnede fabrikken i Jyderup. I 1977 blev fabriksbygningerne ombygget til Jyderup erhvervsrettet grundskole med kollegie til 148 unge (startede 6. august 1978). Senere blev anlægget flygtningecenter, og siden 1 black and football socks. marts 1988 har den gamle fabrik været Statsfængslet i Jyderup.

kelme paul frank outlet new balance outlet bogner outlet le coq sportif outlet victoria beckham dresses victoria beckham online victoria beckham outlet