Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve Therapie

De Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve Therapie (VGCt) is een wetenschappelijke en beroepsvereniging in Nederland voor cognitief gedragstherapeuten en cognitief gedragstherapeutisch werkers authentic football shirts. De vereniging zet zich in voor een kwalitatief hoogwaardige en wetenschappelijk verantwoorde ontwikkeling en uitoefening van het specialistische vak van de cognitieve gedragstherapie. Dit doet zij in het belang van goede psychologische en psychotherapeutische zorg aan cliënten en patiënten. De VGCt werd opgericht in 1966. De VGCt richt zich op kwaliteitsbewaking van de gedragstherapie in Nederland en verzorgt de registratie van cognitief gedragstherapeuten en gedragstherapeutisch werkers.

Wanneer een psycholoog kenbaar maakt dat hij ‘cognitief gedragstherapeut VGCt’ is, of kan aantonen dat hij lid is van de VGCt, dan betekent dit dat hij enkele jaren aan postdoctoraal onderwijs op het gebied van gedragstherapie heeft gehad, na het behalen van zijn bul in de psychologie of orthopedagogiek. Dit betreft een andere registratie dan de zogenaamde psycholoog NIP, gz-psycholoog of psychotherapeut.Wel kunnen gz-psychologen en na het behalen van de opleidingseisen ook lid zijn van de VGCt. Het systeem van registraties binnen de GGZ is sterk in ontwikkeling, de VGCt vertegenwoordigt in die ontwikkeling de belangen van de cognitief gedragstherapeuten where can i buy water in glass bottles.

Hulpverleners met een HBO hulpverleningsachtergrond achtergrond (maatschappelijk werk football uniforms wholesale, SPH, SPV) kunnen als cognitief gedragstherapeutisch werker lid worden van de VGCt. Hiervoor bestaan aangepaste opleidingseisen.

De VGCt® is vanaf 10 mei 2010 een wettig gedeponeerd merk. De leden van de vereniging, ingeschreven in het VGCt-kwaliteitsregister playing goalie in soccer, zijn volgens de VGCt de enige professionals die bekwaam zijn in het uitoefenen van de cognitieve gedragstherapie.

Volledig lidmaatschap van de VGCt kan verkregen worden nadat een psycholoog of arts die werkzaam is binnen de ggz aan de volgende opleidingseisen heeft voldaan:

Na afronding van de basiscursus kan men cognitief gedragstherapeut VGCt in opleiding worden; men ontvangt dan al het tijdschrift Gedragstherapie.

Leden van de VGCt kunnen lid worden van de volgende secties:

De VGCt geeft enkele malen per jaar het Tijdschrift voor Gedragstherapie (APA-naam: Gedragstherapie) uit. Hierin zijn met name wetenschappelijke artikelen te vinden over de ontwikkelingen binnen de gedragstherapie. Per 1 januari 2014 wordt het Tijdschrift voor Gedragstherapie uitgegeven door Uitgeverij Boom.

Eén keer per jaar organiseert de VGCt een groot najaarscongres, waar vaak bekende buitenlandse sprekers op het gebied van de cognitieve gedragstherapie te zien zijn. Het congres duurt inclusief het precongresprogramma drie dagen en is met meer dan 1200 deelnemers het grootste psychotherapiecongres in Nederland.

kelme paul frank outlet new balance outlet bogner outlet le coq sportif outlet victoria beckham dresses victoria beckham online victoria beckham outlet