Jeppe Prehn

Jeppe Prehn (29. august 1803 i København – 28. november 1850 i Reichenbach) var en dansk amtmand og matematiker, bror til Friedrich Christian Prehn.

Han blev født i København

Argentina Home LAVEZZI 22 Jerseys

Argentina Home LAVEZZI 22 Jerseys

BUY NOW

$266.58
$31.99

, hvor hans fader, Johan Friedrich Prehn, da var ansat i Rentekammeret. Han gik i Domskolen i Ratzeburg, hvorhen faderen senere var forflyttet, gik som student i 1821 til universitet i Göttingen, i 1822 til universitetet i Kiel og studerede trods sin egen lyst til matematikken efter forældrenes ønske jura, tog 1825 juridisk eksamen i Kiel og blev 1828 fuldmægtig, 1830 kontorchef i Rentekammeret i København. 1834 vaklede han mellem at søge et matematisk professorat i Kiel og amtmandspladsen i Steinhorst i Lauenborg. Han foretrak og fik den sidste og giftede sig samme år, forflyttedes 1848 til Ratzeburg. Han døde 28. november 1850 i Reichenbach på en sundhedsrejse til Italien.

Matematik og dens tekniske anvendelse har Prehn bl.a. studeret, dog ved siden af juryvæsen, under et ophold 1829-30 i Paris, hvor han bl cell phone dry bag.a. blev bekendt med Siméon Denis Poisson. Det var dog først i hans allersidste leveår, at han følte sig kaldet til matematisk forfattervirksomhed og i August Crelles Journal für das Mathematik offentliggjorde dels nogle matematiske undersøgelser vedrørende dampmaskinen how to use a meat tenderizer, dels en større afhandling, hvori han søger at hævde betydningen af divergente rækker som fremstillende aritmetiske middelværdier. En af ham opfunden kalorisk maskine er aldrig kommet i brug.

kelme paul frank outlet new balance outlet bogner outlet le coq sportif outlet victoria beckham dresses victoria beckham online victoria beckham outlet