Tappeh-ye Bozbarān

Tappeh-ye Bozbarān (persiska: تپّه بزبران) är en kulle i Iran. Den ligger i provinsen Chahar Mahal och Bakhtiari, i den centrala delen av landet, 400 km söder om huvudstaden Teheran. Toppen på Tappeh-ye Bozbarān är 2 592 meter över havet.

Terrängen runt Tappeh-ye Bozbarān är kuperad åt nordost, men åt sydväst är den bergig. Den högsta punkten i närheten är Kūh-e Marāolās, 2 831 meter över havet, 1,2 km norr om Tappeh-ye Bozbarān. Runt Tappeh-ye Bozbarān är det ganska glesbefolkat, med 42 invånare per kvadratkilometer. Närmaste större samhälle är Chelgard, 9,8 km norr om Tappeh-ye Bozbarān. Trakten runt Tappeh-ye Bozbarān består i huvudsak av gräsmarker. I trakten runt Tappeh-ye Bozbarān finns ovanligt många namngivna berg, dalar och vattenkällor.

Årsmedeltemperaturen i trakten är 9 °C. Den varmaste månaden är augusti, då medeltemperaturen är 26 °C, och den kallaste är januari, med -10 °C. Genomsnittlig årsnederbörd är 701 millimeter. Den regnigaste månaden är december, med i genomsnitt 136 mm nederbörd, och den torraste är september, med 1 mm nederbörd.

kelme paul frank outlet new balance outlet bogner outlet le coq sportif outlet victoria beckham dresses victoria beckham online victoria beckham outlet